KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

Söz konusu bu metin, MEL AMBALAJ VE MEDİKAL GIDA İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ’ye (“Bez Dünyası”) aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. Bez Dünyası, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan ve ilgili sair mevzuat kapsamında, kişisel verilerin elde edilmesi sırasında gerçek kişinin bilgilendirilmesi, aydınlatılması ve kişisel verilerin işlenmesi konusunda muvafakat verilmesi amacıyla tanzim edilmiştir. Bez Dünyası işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

A) VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

KVKK’nın uygulanması bakımından MEL AMBALAJ VE MEDİKAL GIDA İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ‘veri sorumlusu’ olabilir. Bu çerçevede ‘veri sorumlusunun kimliği’, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun şekilde limited şirket olarak kurulmuş ve aralıksız bir şekilde varlığını sürdüren, İzmir Ticaret Sicil Memurluğu nezdinde 1223501 sicil numarası ile kayıtlı, 0614051898000013 Mersis Numaralı, şirket merkezi 1775 Sk. No:203-A Nergis Karşıyaka / İzmir / Türkiye adresinde bulunan “MEL AMBALAJ VE MEDİKAL GIDA İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.’ dir.

B) KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

Kişisel verileriniz ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla MEL AMBALAJ VE MEDİKAL GIDA İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. tarafından farklı kanallarla ve hukuki sebeplere dayanarak toplanmaktadır.

Kişisel Verileriniz KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartların dayanarak, KVKK’nın 4’üncü maddesindeki kişisel veri işleme ilkelerine uygun şekilde işlenmektedir. MEL AMBALAJ VE MEDİKAL GIDA İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.’nin yürütmüş olduğu tüm kişisel veri işleme faaliyetlerinde KVKK başta olmak üzere ilgili tüm mevzuatta aranan yükümlülüklere de uygun olarak hareket edilmektedir.

Kişisel verilerinizin işlenme amaçları; KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması; sunulan ürün ve hizmetlerin müşterilerimizin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek müşterilerimize önerilmesi için gerekli çalışmaların yapılması; Şirketimiz tarafından yürütülen birebir ve/veya entegre pazarlama faaliyetleri, satış ve satış sonrası operasyonlar, web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek, iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmektir.

Kişisel veriler ilgili mevzuatlar kapsamında MEL AMBALAJ VE MEDİKAL GIDA İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ‘nin, sözleşmeye dayansın dayanmasın her türlü faaliyeti kapsamında işlenecektir.

Kişisel veriler, e-ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişilerle, hissedarlarımızla, doğrudan / dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimizle; aracılık / acentelik sıfatı ile faaliyetlerini yürüttüğü şirketlerle ve resmi/idari makamlar ile Bez Dünyası’nin hizmet aldığı ya da hizmet almayı planladığı kişilerle paylaşılabilecektir.

Kişisel veriler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile iş bu bilgilendirme ve muvafakat formu ve kanuna ve/veya sözleşmeye istinaden işlenmektedir.

Yukarıdaki kanallardan, yine yukarıda ifade edilen yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz KVKK Madde 5.1 ve Madde 6.2 kapsamında açık rızanızın alınması şartı ile aşağıdaki amaçlarla da işlenebilir:

- E-posta yoluyla bülten ve ürün önerileri:

Bez Dünyası bültenine kaydolursanız, belirtilen e-posta adresinize düzenli olarak ürün önerileri/güncelemeleri alacaksınız. Bu bağlamda Bez Dünyası, açık rızanıza istinaden kişisel verilerinizi aşağıdaki konular ile ilgili size bilgi vermek amacıyla kullanabilir:

- Promosyonlarımız

- Ürün yelpazemiz

- Markalarımıza ve dikkatle seçilmiş güvenilir iş ortaklarımıza ilişkin promosyonlara ve diğer programlarımıza ilişkin duyurular

- Tarafımızca düzenlenen yarışma, organizasyon, anket ve oylamalar

- Müşteri memnuniyeti uygulamaları ve benzeri pazarlama faaliyetleri vb.

Bu teklifler, geçmiş siparişlerinizden yola çıkılarak oluşturulabilir. Bültenleri gönderirken iki aşamalı onay prosedürü kullanmaktayız; şöyle ki, size gönderdiğimiz bildiri e-postasındaki bağlantıya tıklayarak bülten hizmetini etkinleştirmezseniz size bülten göndermemekteyiz.

Bez Dünyası’ dan reklam veya bülten almak istemezseniz bu duruma, her reklam e-postasında yer alan üyelikten çıkma bağlantısına tıklayarak ya da bize bir e-posta göndererek işbu Gizlilik Politikasında yer alan iletişim kanalları ile her zaman itiraz edebilirsiniz.

Bizden tanıtım e-postası alma seçimini iptal etseniz dahi, sipariş, satın alma, ziyaretiniz hakkındaki geri bildirimler ve sizinle iletişime geçmek amacıyla ve kanunen izin verilen diğer istisnai haller kapsamında kişisel verilerinizi kullanmaya devam edeceğimizi lütfen unutmayın.

Verisi işlenen kişi Bez Dünyası’ e başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) 7.maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, ( buraya tıklayarak Üyelik Bilgilerimi Sil ile bilgilerinizi silebilirsiniz. )

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.  

Bu sebeple,

Sitemize üye olduğunda sizden zorunlu olarak;  Ad, Soyad, cinsiyet, mail adresi

Üyelik bilgilerini güncellemek istediğinde;  Doğum tarihi,

Satın alma işlemi sırasında; Telefon numarası, adres bilgilerini istiyoruz.

Bunların haricinde daha iyi hizmet verebilmek için sunucularımız otomatik olarak; ip adresi, kullandığın tarayıcı ve dilleri kaydeder. Bunların bir kısmı üyelik için zorunlu olan, bir kısmı ise siz müşterilerimizi daha iyi tanıyarak ileride size en uygun hizmeti verebilmemizi sağlayacak bilgilerdir.

C) VERİLERİN KORUNMASI

Ziyaretçiler/Üyeler tarafından verilen/taraflarından edinilen bilgilerin ve işlemlerin güvenliği için gerekli önlemler bilgi ve işlemin mahiyetine göre Şirketimiz veya ilgili kuruluşça sistemlerde ve internet altyapısında, teknolojik imkânlar ve maliyet unsurları dâhilinde, uygun teknik ve idari yöntemler ile alınmıştır.

Sitemizi kullanımlarınızda (varsa) tüm kredi kartı işlemleri ve onayları Şirketimiz'den bağımsız olarak ilgili Banka veya Kart Kuruluşlarınca online olarak aranızda gerçekleştirilmekte olup Kredi kartı "şifresi" gibi bilgiler Şirketimiz tarafından görülmez ve kaydedilmez.

Sitemize üyelik, (varsa) ürün/hizmet satın alma ve bilgi güncelleme amaçlı girilen bilgiler, keza kredi kartı ve banka kartlarına ait gizli bilgiler, diğer internet kullanıcıları tarafından görüntülenemez.

D) KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

www.bezdunyasi.com web sitesinden işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Bez Dünyası tarafından elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metni’nin 2. maddesinde belirtilen amaçlarla işlenebilmektedir. Kişisel Veri Sahibinin KVKK’nın 11. Maddesinde Sayılan Hakları

MADDE 11- (1) Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;  

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, ( buraya tıklayarak Üyelik Bilgilerimi Sil ile bilgilerinizi silebilirsiniz. )

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

E) GÜVENLİK

Yukarıda listelediğimiz bilgilerin güvenliği için SSL kullanıyoruz.

F) GİZLİLİK POLİTİKASI DEĞİŞİKLİKLERİ

Gizlilik politikalarımız ile ilgili değişiklik yapma kararı aldığımızda bunu öncelikle web sitemiz üzerinden duyurur, ardından Bez Dünyası severlere mail yolu ile haber veririz.

G) ÜYELİKTEN ÇIKMA, BİLGİLERİN SİLİNMESİ VEYA DEĞİŞTİRİLMESİ

Sitemizden üyeliğini iptal ettiğin takdirde bizimle paylaştığın tüm bilgiler silinmiş olur.

H) ÇEREZ (COOKIE)

Sitemizde (mobil uygulamaları dâhil tüm dijital platformlarında) muhtelif türde çerezler kullanılmaktadır. Bunlar oturum çerezleri, kalıcı çerezler, zorunlu çerezler, işlevsellik çerezleri, analiz çerezleri, ticari çerezler ve üçüncü parti çerezleri gibi tanımlama bilgileridir.

Çerezler kullanıcının ziyaret ettiği internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını ve geliştirilmesini, kullanıcı deneyiminin kişiselleştirilmesini ve iyileştirilmesini, siteleri oturum açmadan ziyaret edebilmesini ve/veya tarafına (duruma göre internet tarayıcı ve/veya ilgili mobil uygulama kapalı olsa dahi görebileceği) ticari-sosyal amaçlı bildirimler yollanmasını ve genel olarak site kullanıcıları-ziyaretçilerine gerek ilgili sitede, gerek başkalarına ait sitelerde (sosyal medya-ağlar ve online reklam ağları dahil) genel ya da özelleştirilmiş bilgilendirmeler, reklam ve tanıtımlar sunulmasını-iletilmesini sağlamak amacıyla bilgisayarlara ve mobil cihazlara yerleştirilen küçük veri parçacıklarıdır. Çerezler bilgisayar-cihazlarda, varsa kanuni azami süre aşılmamak kaydıyla, amaca uygun bir süre ile tutulurlar.

Sitemizi (mobil versiyonları dahil) kullanan Ziyaretçiler (Üye-Müşterilerimiz dahil) yukarıda belirtilen uygulamayı, keza ilgili tanımlama bilgilerinin burada, kişisel veri mevzuatında ve bu bilgilendirme metninin diğer kısımlarında çeşitli bilgileriniz için öngörülen amaçlarla ve kapsamda-şartlarda işlenmesini (bu çerçevede üçüncü kişilere aktarım-paylaşımları ve kullanmaları dahil) kabul etmiş sayılırlar.

Ziyaretçiler istedikleri her zaman cihazlarındaki program ve/veya işletim sistemi ve/veya internet tarayıcısının ayarlarından çerezleri düzenleyerek kaldırabilirler ve/veya anılan bildirimleri durdurabilirler (Bu takdirde Sitemizin/ilgili cihazın/programın arzu edildiği gibi çalışmayabileceği ve/veya bildirim içeriklerinden haberdar olunamayacağı bilinmelidir).

Sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız-Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

I) BİZE NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

Ziyaretçiler/Müşterilerimiz/Üyelerimiz tüm bu konularda ek bilgi istemlerini, her türlü talep ve şikâyetlerini aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşarak Gizlilik politikalarımız ile ilgili herhangi bir soru, şikâyet veya önerin olduğunda [email protected] adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsin. Ya da aşağıdaki adres ve telefonlarından bize ulaşabilirsiniz;

Adres: 1775 Sk. No:203-A Nergis Karşıyaka / İzmir

Tel    : 02323694500

KİŞİSEL VERİ BİLGİ ALMA / İŞLEM TALEBİ
BAŞVURU FORMU
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“KVK Kanunu”) ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri
sahiplerine (“Bundan sonra “Başvuru Sahibi” olarak anılacaktır), KVK Kanunu’un 11’inci maddesinde kişisel
verilerinin işlenmesine ilişkin birtakım taleplerde bulunma hakkı tanınmıştır.
KVK Kanunu’nun 13’üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca; veri sorumlusu olan Şirketimize bu haklara ilişkin
olarak yapılacak başvuruların yazılı olarak veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından
belirlenen diğer yöntemlerle tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.
Bu çerçevede “yazılı” olarak Şirketimize yapılacak başvurular, işbu formun çıktısı alınarak;
• Başvuru Sahibinin şahsen başvurusu ile,
• Noter vasıtasıyla,
• Başvuru Sahibince 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanununda tanımlı olan “güvenli elektronik imza” ile
imzalanarak Şirket kayıtlı elektronik posta adresine gönderilmek suretiyle, tarafımıza iletilebilecektir.
Tarafımıza iletilmiş olan başvurularınız KVK Kanunu’nun 13’üncü maddesinin 2’inci fıkrası gereğince, talebin
niteliğine göre talebinizin bizlere ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içinde yanıtlandırılacaktır. Yanıtlarımız ilgili
KVK Kanunu’nun 13’üncü maddesi hükmü gereğince yazılı veya elektronik ortamdan tarafınıza ulaştırılacaktır.
A - Başvuru Sahibinin İletişim Bilgileri:
İsim:
Soy isim:
TC Kimlik Numarası:
Telefon Numarası:
E-Posta:
Adres:
B – Lütfen Şirketimiz ile olan ilişkinizi belirtiniz. (Müşteri, İş Ortağı, Çalışan adayı, Eski çalışan, Üçüncü taraf
firma çalışanı, hissedar gibi)
Müşteri İş Ortağı
Ziyaretçi Diğer:
...................................................................
Şirketimiz içerisinde iletişimde olduğunuz birim: .................................................................................................
Konu: ...........................................................................................................................................................................
Eski Çalışanım
Çalıştığım yıllar: ...............................................................
Diğer: ...........................................................................
İş Başvurusu / Özgeçmiş Paylaşımı Yaptım
Tarih: .......................................................................
Üçüncü taraf firma çalışanıyım
Çalıştığınız firma ve pozisyon bilgisini belirtiniz.
...................................................................................


C – Lütfen KVK Kanunu kapsamındaki talebinizi detaylı olarak belirtiniz:
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................
D – Lütfen başvurunuza vereceğimiz yanıtın tarafınıza bildirilme yöntemini seçiniz:
Adresime gönderilmesini istiyorum.
E-Posta adresime gönderilmesini istiyorum. (E-posta ile verilen yanıtlar tarafınıza daha hızlı ulaşacaktır.)
Elden teslim almak istiyorum. (Vekaleten teslim alınması durumunda noter tasdikli vekaletname gerekmektedir.)
İşbu başvuru formu, Şirketimiz ile olan ilişkinizi tespit ederek, varsa, Şirketimiz tarafından işlenen kişisel
verilerinizi eksiksiz olarak belirleyerek, ilgili başvurunuza doğru ve kanuni süresinde cevap verilebilmesi için
tanzim edilmiştir. Hukuka aykırı ve haksız bir şekilde veri paylaşımından kaynaklanabilecek hukuki risklerin
bertaraf edilmesi ve özellikle kişisel verilerinizin güvenliğinin sağlanması amacıyla, kimlik ve yetki tespiti için
Şirketimiz ek evrak ve malumat (Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi sureti vb.) talep etme hakkını saklı tutar.
Form kapsamında iletmekte olduğunuz taleplerinize ilişkin bilgilerin doğru ve güncel olmaması ya da yetkisiz bir
başvuru yapılması halinde Şirketimiz, söz konusu yanlış bilgi ya da yetkisiz başvuru kaynaklı taleplerden dolayı
mesuliyet kabul etmemektedir.
Başvuru Sahibi (Kişisel Veri Sahibi)
Adı Soyadı :
Başvuru Tarihi :
İmza :


Avrupa Birliği bölgesindeki çevrimiçi anlaşmazlıklar ile ilgili bilgiler ODR (Online Dispute Resolution Regulation) yasası 1. fıkra 14. bendine uygundur:

Avrupa Komisyonu tüketicilerin çevrimiçi anlaşmazlıklarını çözmek için ODR (Online Dispute Resolution Regulation) yasası 1. fıkra 14. bendini kendi platformlarında sunar. Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr) bir site olarak tüketicilerin ulaşabileceği, hizmetler için online alışveriş ve sözleşmelerinden doğan uyuşmazlıkların giderilmesi ile ilgili mahkeme kararını da sunar.